4 Nisan 2012 Çarşamba

Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar

Mujeres Al Borde De Un Ataque De Nervios - Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar

Bir Pedro Almodovar Filmi
Yapım: 1988
Komedi, Dram



Volver'i yazdıktan sonra bu filmden bahsetmeden olmazdı. Carmen Maura demişken gençliğini izlemeden de olmazdı. Bu filmler bu kadar gerçek olmak zorunda mı :))

Terkedilmiş bir kadın Pepa (Carmen Maura), Ivan (Fernando Guillen) hayatının aşkı ama Ivan pek rahat duran bir adam değil. Tam kadınları delirtecek erkeklerden. Aşk acımı yaşarım, biraz deliririm diyecekken başı belada arkadaş Candela (María Barranco) çıka gelir, Ivan'ın delirmiş eski sevgilisi Lucia (Julieta Serrano), haberi bile olmadığı Ivan'ın oğlu Carlos ( Antonia Banderas) ve nişanlısı Marisa'da (Rossy De Palma) karışınca ortaya bizim için eğlenceli Pepa için delirtici bir süreç başlar.



Bu filmde; Aşk, ayrılık, diğer kadın, aldatılmak, çaresizlik var. Bir kadının en "gerçek" haliyle ayrılığa verdiği tepkiler var. Yatağın yandığı bir sahne var ki, o sahnede ki bakışlar nasıl da gerçek, delirdim, deliricem bakışları :) Telesekreter ile konuşma sahnesi, 2 gün boyunca telefon bekleyip, hayatında ki en önemli şey o anda o telefon olduğu halde sonunda sinirden telefonun kablosunu kopartıp sonra "az önce telefonu koparttım" diye panikle ancak bir kadın koşar zaten :) Gitmeler, kalmalar, kararsızlıklar..


ve aklımda kalan güzel replikler filmden;
"İyi olmaktan bıktım"
"Garip şeyler hep aniden olur"
"Mekanik öğrenmek erkek psikolojisini öğrenmekten daha kolay, motorsikletin ne yapacağını bilirsin ama bir erkeğin asla!"



4 kadın, 4 ayrı problem hepsi bir evde! Antonio Banderas'ın gençliği :)
Filmde ki her karakter kendi içinde özel, kendi içinde deli aslında. Taksici mesela, o sarı saçlar, taksinin iç dizaynı "sigara içtiğiniz için teşekkürler" yazısı..

Bir de film içerisinde tv de izleceğimiz bir reklam var ki; Ecce Omo reklamı, bayılacaksınız :)

Kadın adamdan vazgeçer, artık bir değeri yoktur ama "iyi olduğunu" bilmeden de gidemez.. Kadınları bu kadar mı iyi anlatır bir film.

IMDB Puanı: 7.6


2 yorum:

  1. ah ne zamandır izleyeceğim bu filmi hala izleyemedim:) bugün izleyeceğim film bu olsun maden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu olsun :) pişman olmayacaksın!

      Sil