13 Nisan 2012 Cuma

Perfect Sense

Perfect Sense - Yeryüzündeki Son Aşk

Yönetmen: David Mackenzie
Dram, Romantik, Bilim Kurgu



Başarılı bir şefin olan Michael (Ewan McGregor) ve bir bilim insanı olan Susan'ın (Eva Green) aşk hikayesi etrafında, dünyayı saran ve önlemez, neden olduğu anlaşılamamış bir virüs sonucunda insanların duyularını kaybetmelerinin hikayesini izliyoruz.

Çok başka, çok orjinal bir film bu.
Klasik bir aşk filmi beklemeyin değil. Bilim kurgu, virüs diyince yaratıklar, yaralarla parçalanarak ölen insanlar da beklemeyin çünkü o da değil.



Duyularınızın hepsini teker teker kaybettiğinizi düşünün. Koku almıyorsunuz, tat almıyorsunuz, duymuyorsunuz, görmüyorsunuz. Elimiz de kalan tek şey dokunmak.

Aslında şu an, anı yaşarken bile ne kadarımız yediğimiz yemeklerin tadına varıyor? Parfüm haricinde kokladığımız kaç şey var? Neleri duyuyoruz gerçekten ve gerçekten görüyor muyuz? Bunların ne kadar farkındayız, hayatı gerçekten ne kadar yaşıyoruz? Aşk'ı ne kadar hakkıyla yaşıyoruz? Herşeyi bir anda tükettiğimiz bir dünya var önümüzde ve aslında ne çok şeyi kaçırıyoruz acelemizden. İzlerken bunları sordurdu bana film.

Duyuları kaybederken verilen tepkilere ve sonrasında insanoğlunun her duruma ayak uydurması, bir şekilde adapte olması, yaşamak için verilen çabaya bence özellikle dikkat etmeli izlerken. Bir yere kadar tabi ayak uydurma da. Niye aşk serpiştirmişler ki ne alaka da diyebilirsiniz ama bence aşk'ın da kaybettiklerimizle çok ilgisi var.

Kimse hatta kendisi bile duymazken çalmaya devam eden bir müzisyen ve onu izleyen insanlar. Hayat herşeye rağmen devam etmek zorunda..



Yeryüzünde ki son aşk diye çevirmişler, mantıksız geldi bana isim. ( Bu fimlerin isimleri kim çeviriyor??!! Hiç mi izlemiyorlar filmi o çeviriyi yaparken!)  Fragmana ya da bazı sinema sitelerinde yazılan saçma kısa açıklamalara ( Kadınlara bağlanmakta sorunları olan şef Michael ve kendini işine adayıp özel hayatından vazgeçmiş soğuk görünümlü güzel doktor Susan gibi) aldanıp bu filmi es geçmeyin derim.

ve filmin son sahnesi, böyle güzel, böyle vurucu bir son daha olamazdı.

Son olarak filmin müzikleri de harikaydı.

IMDB Puanı: 7.1

2 yorum:

  1. Çok güzel ve faydalı bir blog! Keşfettiğime sevindim, bundan sonra ne izleyeyim diye düşündüğümde ilk uğrayacağım adreslerden biri olacak, sevgiler!

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum böyle düşünmenize. Sevgiler.

      Sil