5 Nisan 2012 Perşembe

Restless

Restless

Yapım: 2011-ABD
Yönetmen : Gus Van Sant
Dram, Romantik



Ölümcül bir hastalığı olan Annabel (Mia Wasikowska) ve zamanının çoğunu cenaze törenlerinde geçiren Enoch (Henry Hopper).
Enoch yakın zamanda ailesini bir kazada kaybetmiştir. Hayali bir arkadaşı vardır ve ölüm Enoch için takıntılı bir hal almıştır. Bir cenaze törenin de tanıştığı Annabel ile aralarındaki arkadaşlık zamanla aşka dönüşür.



Filmin ilginç bir konusu var ama filmden ne çok ağır bir dram ne de çok romantik dakikalar beklememek lazım. Çok sade bir şekilde derdini anlatıyor film. Klişeler yok, ağlamalar yok, sadece kendi hayal dünyalarında ölümün gerçekliğiyle baş etmeye çalışan iki genç. Hayali karakter Japon gazisi Hiroşi (Ryo Kase) ise Enoch'u anlamamıza yardımcı oluyor.



Anabel'in sadeliği, Enoch'un karamsarlığı, için kapanıklığı çok güzel karışmış ve bize yumuşak izlenmesi keyifli bir hikaye olarak yansımış. Filmi çok iddalı değil de çok samimi olarak nitelendirebilirim. Hayatın anlamını çözmeyeceğiz ya da gözyaşlarına boğulmayacağız belki ama o iki insanın en güzel anlarına tanıklık edeceğiz.
Herkesin ölümle başetme yöntemi farklı neticede.

Ağlak zırlak aşk filmi beklentinizi karşılamaz, anlamak için izlenmesi gereken bir film benim için. Ne olur aman da aman yeni aşk filmimizi bulduk hevesine girmeyelim, klasik ölmeli ağlamalı film kategorisine sokmayalım bu filmi.

IMDB Puanı: 6.5

3 yorum:

  1. sabırsızlıkla beklediğim bir film. yazıdan anladım kadarıyla Gus Vant Sant sıkı dönüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra yorumunu merakla bekliyorum. Benim beklentilerimi karşıladı bu film ve çok sevdim.

      Sil
  2. bulabilirsem izleyeceğim.. yazarım mutlaka :)

    YanıtlaSil