29 Mart 2012 Perşembe

The Help

The Help ya da Duyguların Rengi.
Türkçedeki karşılığı bu olmasa da Duygularının Rengi'nin filme çok yakıştığını düşünüyorum.

Film aynı isimli  'New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan kitaptan uyarlama. Kitabı okumadığım için kitap tam olarak uyarlanmış mı yorumunu yapamayacağım.


Ama bence film başlı başına bir yapıt zaten. 1960 lı yılların ırkçılığını bir güzel gözlerimizin önüne sermiş. İzlerken "beyazlığınızdan" utanabilirsiniz ve bu olayların üzerinden sadece 50-60 yıl geçmiş olması ne kadar da düşündürücü. Uzun bir süre değil bu ve insanlık adına bence en utanç verici olaylardan birisidir.



Filmimiz 1960’lı yılların Mississippi’sinde Skeeter (Emma Stone) isimli, evli mutlu çocuklu arkadaşlarının aksine farklı bir dünya görüşüne sahip, gelişmeye açık güzel kızımızın etrafında gelişen ayrımcılığa sessiz kalamaması ve çok tehlikeli olsa da Aibileen (Viola Davis) ve Minny'nin (Octavia Spencer) ona yardımcı olmayı kabul etmesiyle yazılmaya başlanan bir kitap etrafında bize o yıllarda ki ırkçılığı anlatıyor. Minny' e dikkat diyorum, belki de filmin en çok güleceğiniz sahnelerini o size veriyor ;) ve ayrıca Hilly Holbrook'tan ( Bryce Dallas Howard) nefret etmeye hazır olun!!

Yönetmen Tate Taylor ve IMBD puanı 8.0

Ve son olarak bence filmi izlemeden önce aşağıdaki fotoğrafı incelemenizde fayda var, filmi daha iyi anlamanızı ve sizin için gerçekliğini arttırmasına yardımcı olacağını düşünüyorum.



Bu fotoğrafı Elliott Erwitt 1950 yılında Kuzey Karolayna’da çekmiş. Bir tuvalet , beyazlar - renkliler olarak ayrılmış 2 adet çeşme! Çeşmelerin farkı gözünüzden kaçmamıştır umarım.

2 yorum:

  1. Ben okurken Hilly'den nefret ettim zaten, birde filimi seyrettikten sonra ne olacak? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolda görsen boğazına sarılacak hale geleceksin :))

      Sil