30 Mart 2012 Cuma

50/50

50/50 (Şansa Bak)

Biyografi - Dram - Komedi
Yönetmen: Jonathan Levine
Filmimiz, senarist Will Reiser’ın gerçek hayatını anlatmaktadır.

Konumuz kısaca şöyle; Adam, 27 yaşında, radyo programları için metin yazarlığı yapan ve lanet bir sevgilisi olan ( Bence öyle!) genç bir arkadaşımız. Nadir görülen bir kanser türüne yakalanıyor, ailesi en yakın arkadaşı ve terapisti sayesinde bu zorlu dönemi atlatmaya çalışıyor, atlatmaya çalışırken de hayat ve kendi ile ilgili yeni şeyler keşfediyor bu süreçte.



Joseph Gordon-Levitt'i ilk olarak "Aşkın 500 günü" isimli filmde tanıyıp sevmiştim ( Tanımakta geç kalmış olabilirim! ) Inception filmindeki performansından da hatırlıyoruz kendisini. Bu film ile sevgim kat kat arttı. En yakın arkadaşı rolündeki Seth Rogen ise bence her evde bulunması gereken en yakın arkadaşlardan, hemen edinmek lazım. Rolünü bence hakkıyla yerine getirmiş. Adam'ın sevgilisini evden attığı sahne en bayıldığım sahneydi, tam en yakın arkadaşın yapacağı şekilde güzelce sepetledi kızımızı :)

Filmin en eğlenceli bir o kadar da can yakıcı sahnelerinden biri bence aşağıdaki;



Terapist rolündeki Anna Kendrick ise yeni yetme terapist olarak bence beceriksizliği, ne yapacağını bilememeyi güzel aktarmış. Çok şirindi :) Kendisini Alacakaranlık serisinden ve Aklı havada filminden de hatırlıyoruz zaten.

Ve bu dokunma mevzu ( filmi izleyince anlayacaksınız) hoş olmuş bence:)



Ve anne rolünde bol ödüllü oyuncu Angelica Huston. Birlikte doktor'a gittikleri sahneye bence özellikle dikkat!




Bahsetmesem de olabilir belki, kendisine hala kızgınım ama!  The Help filminde de karşıma gıcık bir karakterle çıktı kendisi. Sevgili rolünde Bryce Dallas Howard . Bu kadar nefretimi kazanmayı başardığına göre rolünü çok iyi yaptığını söylebiliriz sanırım.

IMDB Puanı 7.9

Bence kesinlkle izlenmesi gereken bir film, gülecek, ağlayacak, "lütfen ölmesin" diye dua edeceksiniz izlerken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder