28 Mart 2012 Çarşamba

Happythankyoumoreplease

Happythankyoumoreplease
Josh Radnor'u hepinizin How I Met Your Mother dizisinden tanıdığınıza eminim ( O dizi benim en favori dizimdir ) Josh Radnor'un yönetmenliği yaptığı, senaryosunu yazdığı ve başrolünde oynadığı bağımsız romantik bir komedi. Ayrıca Filmin Sundance Film Festivali’nde aldığı Seyirci Ödülü de bulunmakta.


Yazarlık yapan ve biraz da zorlanan Sam, aşkta aradığını bulamayan ve Sam'in en yakın arkadaşı olan Annie (Malin Akerman), uzun zamandır birlikte olan ve  Los Angeles’a taşınma kararı yüzünden ne yapacaklarını bilemeyen Charlie (Pablo Schreiber) ile Mary (Zoe Kazan). Sam'in aşık olduğu Mississippi (Kate Mara) ve tabi ki metrodaki gizemli çocuk (Michael Algieri).  Annie'nin işyerindeki başta sinir olduğumuz ama sonradan benim çok sevdiğim diğer Sam (Tony Hale) .



Bu insanların yaşamı etrafında aşkı, bağlılığı, fedakarlığı, umudu, hayatın getirdiği süprizleri izliyoruz. Ben çok yumuşak ve iç ısıtan bir film olduğunu düşünüyorum. (İç ısıtan tamamen içimden geldi, anlamlandıramayabilirseniz çok düşünmeyin) Sam karakterinde biraz Ted Mosby görür gibi olursanız şaşırmayın :) Bence sakıncası yok, Sam yada Ted hikaye güzel. Ve bence film de bir bütün olarak değilde ayrı ayrı Annie ve Sam ( İşyerindeki) - Charlie ve Mary nin ilişkilerine de odaklanmalısınız. Güzel mesajlar var. Özellikle Sam'in Annie ile yemek yerken yaptıkları konuşma hem gözlerimin dolmasına hemde gülümsememe sebep oldu.



Ve son olarak Tony Hale'e bu film de bayıldığımı söylemeliyim. Filmin başında sinir edip, sonra kendine hayran bırakan bir karakteri bu kadar gerçekçi canlandırdığı için.



Filmin kendi adıyla bir internet sitesi de bulunmakta http://www.happythankyoumoreplease.com
IMDB puanı 6,8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder