10 Kasım 2012 Cumartesi

Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom

Yönetmen: Wes Anderson
2012 - ABD
Komedi, Dram, Romantik




Wes Anderson ile tanışmam Royal Tenenbaums filmi oldu. İyi ki tanışmışım dedim filmden sonra ve Moonrise Kingdom filmini ise heyecanla izledim. Film 1960'lı yılların İngilteresinde küçük bir kasaba da geçiyor. Filmin en özet anlatımı; 2 küçük çocuğun aşkları için herkesten habersiz buluşup, kaçması, sonrasında ise tüm kasabanın onların peşine düşmesi..

Sam (Jared Gilman) katılmış olduğu İzci kampından kaçmıştır. Sam'in kaçısından sonra Suzy'de (Kara Hayward) ortadan kaybolmuştur. İzci başı Ward (Edward Norton), Polis Memuru Sharp (Bruce Willis), Suzy'nin ailesi Walt Bishop (Bill Murray), Laura Bishop (Frances McDormand), Sosyal Hizmetler Görevlisi (Tilda Swinton) ve tüm izci kampının dahil olduğu bir grup tarafından aranmaya başlarlar. Kaçış hikayesi de böylelikle başlar.

 
Suzy ailesinin "sorunlu" olarak nitelendirdiği bir çocuktur, keza Sam'de öyledir. Bu iki çocuk bir şekilde buluşmuş, aşık olmuş ve kaçmaya karar vermiştir.



Filmin en başından itibaren farkedeceğiniz üzere Suzy'nin ailesi ile yaşadığı ev tam olarak bir masal evi gibi. Renkler, eşyalar, kıyafetler herşey oyuncak havasında ve izlemeye doyamıyorsunuz. İzlemeye doyulmayacak bir başka şey ise filmin çekildiği yer. Ada'ya aşık olmamak ve orada yaşamak istiyorum dememek elde değil. Herşey özenle düşünülmüş ve yerleştirilmiş filme.

Sam ve Suzy'nin ilk buluştuklarında Sam'in elindeki çiçeklerle Suzy'i karşılaması, Suzy için küpe yapıp, Suzy'nin delik olmayan kulaklarını olta iğnesi ile küpeleri takabilmek için delmesi gibi ayrıntılar bana "gerçek ve saf aşk" hissini yaşattı izlerken.



Çocukların büyümüş, büyüklerin çocuklamış olduğu, sorunlu denilen çocuklardansa asıl sorunluların büyükler olduğu bir film benim için.

Herşey masalsı bir şekilde, yer yer komik, yer yer duygusal ama hep keyifle izlenecek şekilde ilerledi.



Başroldeki iki çocuk oyuncu zaten filmde parlamışlar. Bunun yanında genelde çok iyi oyuncuların toplandığı filmlerden korkan biri olarak bu filmde herkes sadece rolü ile vardı ve keyifle izletti. Edward Norton ve Bruce Willis sizi şaşırtacak, onları hep aksiyonlardan hatırlarız oysa. Tilda Swinton zaten hayranı olduğum bir oyuncu, yine hayran olarak izledim.

Seyri çok keyifli, bir daha izlerim dediğim bir film oldu Moonrise Kingdom. Tavsiye ederim. İzlemeyenler için çok detaya girmeden, en özet hali ile anlatmaya çalıştım filmi.

Filmi izlerken bir çok sahnede, bildiğimiz, sevdiğimiz bazı filmlere göndermeler de var..

IMDB Puanı: 8.0

12 yorum:

  1. Adsız19:45

    bir film hakkında birşey merak ediyorsam,direkt bloğuna bakmaya başladım artık :) güzel bir kaynak oluşuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bunu söylemen benim için çok önemli. Umarım iyi bir kaynak olmayı başarır blogum.

      Sil
  2. izlemeyi düşündüğüm bir film, bakalım ben nası bulucam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sanirim sansliyim bu konuda.umarim bulursun en kisa zamanda,izledigine pisman olmayacaksin ;)

      Sil
  3. heeeey bu yılın en iyi filmi işte bu bence.
    beğenmene sevindim.
    öbür blogunda virüs var.
    bi temizle istersen.
    city is my life'dan gelmiş.
    hera, eski arkadaşım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğim bloglara bağlantı vermiştim. Bağlantıyı kaldırdım sanırım hallolmuştur.
      Evet çok sevdim filmi, yönetmenin diğer filmlerini de izleyeceğim en kısa zamanda :)

      Sil
  4. Film vizyona girdiğinde gelen ilk yorumlar başyapıt olduğu yönündeydi. izlediğimde o kadar büyük bir film olmadığını gördüm yalnız herkeste olduğu gibi bende de çok hoş bir tat bıraktı. sevimli hikayesi, görselliği ve tabii Anderson'un tam tarzı bir film olmasıyla sevdirdi kendini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben filmi çok beğendim ama başyapıt denirse orada dururum. Öldüm, bittim, bayıldım ama açıkcası bende de başyapıt izlenimi bırakmadı. Kendi tarzında çok iyi bir ve keyifle izlenecek bir film. Anderson'u sevdim, favori yönetmenlerimden olmak üzere :)))

      Sil
  5. evet kendi tarzında çok iyi doğru dedin :) hadi ya öyle diyorsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman derim ben öyle şeyler bakma sen bana :)))

      Sil
  6. wes anderson'la beni kalbimden vurdunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) diger filmlerini yazmaya vaktim olmadi ama çok çok sevdim bende..

      Sil