3 Mayıs 2012 Perşembe

Medianeras

Medianeras - Sidewalls

Yönetmen : Gustavo Taretto
Dram
2011



Mariana (Pilar Lopez de Ayala) vitrin dekorasyonu yapan bir mimar. 4 yıllık ilişkisini şu cümle ile "Bir anda yabancı bir insanla olduğunuzu fark edersiniz odada, içinizi bir korku kaplar" bitirmiş. Kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışan biraz depresif güzel kızımız. Cansız mankenlerle çalışıyor, vitrin düzenlerken bazen mankenin mi yoksa kendisinin mi daha cansız olduğunu sorguluyor.


Martin (Ines Efron) Web sayfaları, bilgisayar oyunları tasarlıyor. Kutu evinde, Mariana'nın karşı bloğunda bütün gün bilgisayar başında vaktini geçiriyor. Kız arkadaşı köpeğini de ona bırakıp gitmiş ve bir daha dönmemiş. İnternetten tanıştığı kişilerle buluşma çabaları var ama şu cümlesi durumu çok güzel özetliyor "Big Mac yerken yaşadığım aldatmacanın aynısını yaşıyorum"



Filmi izlerken "yeter artık karşılaşsınlar" çığlıkları atabilirsiniz ama acele etmeyin. Filmin tadını çıkarın. Film genel olarak karakterlerin iç sesleri ile anlatımıyla devam ediyor. Mariana'nın binalardan yola çıkarak yaptığı betimlemeler, Martinin internet üzerine yorumları aslında hepimizin gördüğü, bildiği ama üzerinde çok fazla düşünmediğimiz şeyler.


İnternet bizi birbirimize mi bağlıyor yoksa giderek uzaklaştırıyor mu? Profillerin de mükemmel olan insanların kaçı gerçek hayatta öyle? Neden kimse profiline "çok sinirliyim, arada gözüm dışarı kayar" yazmaz da, 3 kelime bildiği halde ispanyolca biliyorum diye belirtir?

Aradığımızı bile bulamazken, ne aradığımızı bilmeden nasıl bulacağız o insanı?
"Nerede arayacağımızı bilmiyorsak aşkı nasıl bulabiliriz?"

Koca bir şehir, 2 insan, izlerken birlikte olsalar dediğiniz iki insan. Farkında olmadan birbirlerine ve hayata bir pencere açan, aynı filme ağlayan, radyo da aynı şarkı çıkınca sesini açan, aynı oyunları oynayan, aşkı arayan iki insan. Film süprizlerle dolu. Harika bir senaryosu var, sizi düşündürüyor, şaşırtıyor, güldürüyor, üzüyor bazen.
Filmdeki herşeyin çok gerçek olmasını da ayrıca sevdim Karşılaşmaları ise bence hem gerçek hem de masalsı! ( Evet sonunda bana göre bir aşk filmi buldum :))



İzlemezseniz bence çok şey kaybedersiniz!!

IMDB Puanı: 7.3

8 yorum:

  1. İzlemezseniz bence çok şey kaybedersiniz!!

    çok iddialı değil mi?
    bu haftasonu izleyeceğim bu sözün ardından. bakalım ne çıkacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, çok iddalı olmuş gerçekten :)
      Tabi ki her insanın aynı filmden alacağı keyif çok farklıdır ama bu film tam benlik oldu, çok sevdim.
      İzledikten sonra yorumunu yazarsan çok sevinirim.

      Sil
  2. son yazımı okusanaaaaa.
    :)
    istersen sen de yayınlayabilirsin.
    :)

    YanıtlaSil
  3. temasında en iyi elbette.
    :)
    şimdilik.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu çok motive edici oldu :)

      Sil
  4. yaneeee başka ödüller de verebiliriiim.
    :)))))

    YanıtlaSil
  5. çok beğendim yazını, zaten böyle filmleri de çok severim, teşekkürler tatlım, güzel yorumların için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil