20 Haziran 2012 Çarşamba

Un heureux événement - A Happy Event

Un Heureux Evénement - A Happy Event - Aramızda Bebek Var

Yönetmen: Remi Bezançon
Komedi, Dram
Yapım: 2011



Barbara (Louise Bourgoin) ve Nicolas (Pio Marmaï) birbirlerine aşık, çok mutlu bir çift. Her mutlu çift gibi ilişkileri başladıktan bir süre sonra birlikte yaşamaya başlıyorlar. Nicolas'ın aşktan başının döndüğünü zannettiğim bir anında sarfettiği "bir bebeğimiz olsun istiyorum" gibi bir cümle sonucunda Barbara bu sözü ikiletmiyor ve kısa süre sonra hamile kalıyor. Sonrası hamilelik, bebeğin doğumu ve bebeğin ilişki ve özellikle Barbara'nın hayatına etkileri.





Filmimiz Barbara'nın hamile kalması ile tam olarak başlıyor aslında. Film de Barbara'nın hamilelik sürecinde yaşadığı duygu değişimlerini, hayatının bir anlamanda tepetaklak olmasını izliyoruz. Film bence tüm süreci çok gerçek bir şekilde aktarmış. Eksiği yok ama eminim ki fazlası vardır (Anne olanların ekleyecekleri çok şey vardır bence)


Ben filmi izlerken çok etkilendim. Tamamen size bağımlı bir varlık var karşınızda, evet sizin bebeğiniz, siz doğurdunuz, çok seviyorsunuz ama siz de bir insansınız, sizin de bir hayatınız var (vardı bir zamanlar!), hayatınız, istekleriniz mi yoksa sadece bebeğiniz mi? Bu denge nasıl kurulur? Kurulabilir mi? Onun için en iyisi ne? Peki sizin için en iyisi ne?


Tavan yapmış hormonlar, dışlanmışlık, hayattan kopma düşüncesi, yetememe hissi, en iyisini yapma çabası ama bazen en iyisinin ne olduğunu bilememek! Sizin dışınız da kimsenin o bebeğe o derece sahip çıkamayacağını bilmek ve yalnızlık. Erkeklerin yüzde kaçının bu dönemi anlayabildiğini bilmiyorum. Anlayabileceklerini pek sanmıyorum da aslında. Bu kitaplardan okunarak ya da anlatılarak öğrenebilecek bir şey değil ki.



Anne - Baba olmak doğuştan kodlanmış bir şey değil bence. Öğreniliyor. Bazıları iyi kıvırıyor, bazıları tökezliyor. Bazı babalar anneye tam destek oluyor, bazıları yalnız bırakıyor. Bazı anneler belki daha güçlü, bazıları belki daha savunmasız. Bunlar da anne ya da baba olmadan bilemeyeceğimiz şeyler sonuçta.

Film de 2 ayrı anne profili daha var. Barbara'nın annesi ve Nicolas'ın annesi. Birbirlerinden çok ayrılar, Birisi çocuğunu 5 yaşına kadar emzirmiş, diğeri ise uyuşturucu kullanmış bir halde 2 küçük kızı yanındayken araba ile yola çıkmış. Nasıl anne olacağınızı siz belirlersiniz. Deli dolu yada kuralcı farketmez. Hepimiz arızalarla büyüyoruz bir şekilde. Biz mükemmel değiliz, annelerimiz de değildi, bizler de mükemmel anneler olmak zorunda değiliz. Mükemmellik ayrıca kimin neye göre belirlediği bir şeydir?

Bence bu filmi çocuk sahibi olmak isteyenlerin izlemesi gerekiyor. Çok gerçek, çok etkileyici, çok duygusal, çok komik, çok öğretici.

IMDB Puanı: 6.1

4 yorum:

  1. Yazından sonra merak ettim açıkçası bu filmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu filmden sonra çocuk yapmaktan vazgeçtim :))

      Sil
  2. Ahaha :)) şimdi iyice merak ettim işte!

    YanıtlaSil