11 Haziran 2012 Pazartesi

la piel que habito - The Skin I Live In

La Piel Que Habito - The Skin I Live In - İçinde Yaşadığım Deri

Yönetmen: Pedro Almodovar
Dram, Gerilim
2011




Film Polisiye yazar Thierry Jonquet’in “Tarantula” isimli kitabından uyarlama.

Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas ) geçirdiği bir kaza sonucu bedeni ciddi şekilde yanan karısını iyileştirmeye çalışan deri naklinde uzman bir doktor. Karısı komadan çıktıktan sonra bedenini görünce dayanamayıp, kızının gözleri önünde intihar ediyor. Bundan sonrası ise kızı için çok zor, ciddi psikolojik problemler yaşamaya başlıyor.



Buraya kadar tamam... Yukarı da yazdıklarımı film ile ilgili arama yaptığınız da herhangi bir sitede de bulabilirsiniz. Ama gerisini çok yazmak istesem de, bu film ile ilgili söylemek istediğim çok şey olmasına rağmen yazmayacağım. Çünkü bence bu film bilinmeden izlenmesi gereken bir film. Okumayın, araştırmayın ve sadece filmi izleyin...



Almodovar'ın dünyası bu, hoşgeldiniz.. Karşınıza ne çıkacağını asla bilemezsiniz.

Birisi intikam mı dedi? Sizce intikamın sınırı nedir? Eliniz de yeteri kadar gücünüz, paranız ve yeteneğiniz varsa ne kadar ileri gidebilirsiniz? Etik kurallar mı, onlar da ne??

Filmi başından sonuna kadar şaşırarak izledim. Film de geçen bazı durumları kabul edip, anlamak için sınırlarımı zorladım diyebilirim. Sıradışı, rahatsız edici ve Almodovar'ın diğer filmlerinden çok ayrı bir yerde bence.

İzleyin kendiniz çözün filmi, bence Almodovar yine yapmış yapacağını..

IMDB Puanı: 7.6

4 yorum:

  1. Çok beğendiğim bir film söylenebilecek tek cümle "İntikamın sınırı yoktur". Mutlaka izlenmeli :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "İntikamın sınırı yoktur" bu film için söylenecek en doğru cümle olmuş :))

      Sil
  2. Görüşmeyeli çok sevdiğim filmleri yazmışsın. The Skin I Live In Almodovar'ın tüm maharetlerini sergilediği biraz uçlarda bir çalışması. Hayret ve hayranlık arasında gidip geldim izlerken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle uçlarda! Ne şoklar yaşadım izlerken :)

      Sil