28 Mart 2013 Perşembe

Happy Birthday...

Bugün bloğumun 1. senesi doldu.

Tam 1 sene önce, en sevdiğim filmi yazarak başlayan blog yazma maceram, arada aksamalar olsa da devam ediyor ve umarım daha uzun yıllar devam eder..

Giriş yazısı bile yazmadan bir filmi yazarak başlamışım. 1 senenin sonunda bir giriş yazısını hak etti artık sanırım :)

Ben eleştirmen değilim, sinema ile ilgili bir bölümden mezunda değilim, bu blog sadece çok sevdiğim filmleri, kendi yorumum ile paylaşmak için açıldı. Vizyona giren her filme koşmam, sevmediğim tarzlar, asla izlemem dediğim filmler var. Daha çok izlerken düşüneceğim filmleri seviyorum. Bazı yönetmenlere özel bir sevgim var, bir de eski yada pek duyulmamış filmleri bulup izlemeyi, festival filmlerini özellikle tercih ederim. Her izlediğim filmi de yazmıyorum, gerçekten üzerine söyleyecek bir şeylerim olduğu filmleri, bu film izlenmeli dediklerimi yazmayı tercih ediyorum.

Son zamanlarda fazla yazamıyorum, çünkü film izleyemiyorum. Ben film izlerken / kitap okurken kendimi tam anlamıyla verebilmeyi isterim. Son zamanlarda bu pek mümkün olamadı. Bu yüzden de buraya yazmayı tercih ettiğim filmleri izleyemedim. Listem boynu bükük beni bekliyor.. Hazır 1. sene yazımı yazarken sebebini de açıklayayım, sizlerle paylaşmış olayım.

Yaklaşık 5 aylık hamileyim. Yeni yeni kendini gösteren minicik bir karnım ve daha karnımdayken canıma okumayı başaran küçük bir kız var!! Geçen hafta How I Met Your Mother'ı izlerken bile ağlamayı başardım dersem, neden film izleyemediğimi de anlarsınız sanırım. Bu bünye bu ara pek Haneke falan izlemeyi kaldıramıyor... En sevdiğim yemeğe bile bulanan midem sonucu zaten gerilimmiş, korkuymuş, kan revanmış, savaş filmiymiş izlememin imkanı yok.. Evet bu aralar en yakın arkadaşım banyodaki klozet :)

Olmuş 5 ay, bir kendine gel hormon denen lanet şey, kendine gel ey mide benim canım pizza istiyor diyerek hızlıca geri döneceğimi ve bu akşam Amour izleyerek mevzuya hızlı bir giriş yapacağımı da bildiririm..

Beni takip ettiğiniz, yorum yazdığınız, okuduğunuz için ise çok çok teşekkür ederim...

17 yorum:

  1. : ))) Çok sevindim, gözün aydın, allah kucağına almayı da nasip etsin ve inşallah o mide bulantıların geçer: ((( Çok çektim iki çocuğumda da midemden:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) İnşallah artık rahat ederim bundan sonrası için.

      Sil
  2. Hihohoho nihayet güzel haber geldii :)) bloguna mutlu yaşlar, sana kolaylıklar dilerim hayatım :) mucx!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda ilan ettim :) Sağol canım benim. Kocaman öperim :)

      Sil
  3. Amour'la döneceksen pek hoş bir dönüş olmayacak peşinen söyleyim, ben bir hafta ağladım oradan pay biç :)
    Demek bir minnak kız geliyor ha, aman ne güzel, sağlıkla gelsin. Buna sana çok yakın bir arkadaş gelecek de diyebiliriz, haydi bakalım. 5 aydan sonrası kolaydır, az daha sık dişini. Kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten herşeye ağlayan bir haldeyim, o yüzden filmi hem çok merak ediyorum, hem de resmen korkuyorum ablacım :)
      Uzun bir süre kendini göstermekten direndi ama sonunda öğrendik cinsiyetini. Zeynep geliyor kısmetse :)

      Sil
  4. Öncelikle 1. yılın hayırlı olsun Seda, nice yıllara diyorum blogun için.. :) Şimdi anlaşıldı neden yazamadığın ama olsun dönersin nasılsa.. sağlıklı bir kızın olması dileğiyle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazamadım, okuyamadım ama çok özledim filmleri. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Yakında çocuk filmleri yazmaya başlarsam şaşırma :)))

      Sil
  5. Sonunda bebegi ilan ettin ya benim icimde rahatladi. Bende her an agzimdan kaciracagim diye korkuyordum. Blogunun birinci yasi kutlu olsun canim. Seni seviyorum muck

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) iyi idare ettik ama. Bende seni çok seviyorum canim benim...

      Sil
  6. Bu haberi çok sevdim :) Gözün aydın. Dilerim en kısa sürede klozetle muhabbetin sona erer :) hep mutlu ol, sağlıklı ol.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ablam çok çok sagol. Bir ara cok depresiftim biliyorsun, sebebi de buydu iste. Artik düzene giriyorum çok şükür. Sevgiler

      Sil
  7. Yaaa Seda çok kötüsüün. Hiç haber de vermiyorsun.
    Ayy nasıl sevindim şuanda ağlıyorum yemin ederim bana ne oluyorsa.
    Zeynep geliyor ha?
    Nasıl sevindim anlatamam. Nedense pek seviyorum, yakın buluyorum seni. O minnak hanımı ne biçim de severim kimbilir.
    Sağlıkla, kolaylıkla gelsin bebeğim. Ay çok mutluyum şuan.
    Öperim sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de aglattin deli ama mutluluktan!! Bende ayri seviyorum seni, karsikli hislerimiz ♥ cok cok sagol, pek guzel gecmedi bu zamana kadar ama bundan sonrasi icin umutluyum :) kocaman opuyorum alis ve seni. Zeynepte selam soyluyormus :)))

      Sil
  8. heyyy sonunda gizli gerçek açığa çıkmış :) bloğunun 1. yaşı kutlu olsun o zaman bu güzel haberle beraber. umarım bu bloğu kapamadan uzun yıllar yazmaya devam edersin ;) artık çocuk filmi mi olur, festival filmi mi olur bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin sitenin güvenliği de beni "hamile olan" diye cagirdiktan sonra artik dunyanin geri kalani ogrenebilir dedim :))) pek saklayamiyorum zaten artik!!

      Sil
  9. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil