30 Ekim 2012 Salı

The Bourne Legacy

The Bourne Legacy

Yönetmen: Tony Gilroy
Aksiyon, Gerilim
2012 - ABD



Siz de benim gibi Bourne serisini sevenlerdenseniz, büyük ihtimalle bu filmi heyecanla beklemiş ama içten içe kesin batırmışlardır demişsinizdir... Heyecanla bekledim evet ama izlemek için de acele etmedim. Daha izlemeden bile, gerçekten Bourne'nin mirasından faydalanmak için filmi çekiyorlar diye düşünmüştüm.

Serinin diğer filmleri gerçekten iyiydi; 
The Bourne Identity - 2002
The Bourne Supremacy - 2004
The Bourne Ultimatum - 2007

Özetlersek Ajan Aaron Cross (Jeremy Renner) bir ölüm kalım savaşının içerisine girer. Temizlik başlamıştır ve temizlik baya geniş çaptadır. Aaron'un ise ilaçlara ihtiyacı vardır. İlaçlara ulaşmak için tek umudu Dr. Marta Shearing'tir ( Rachel Weisz) fakat Marta'da temizlik listesinin başındadır.

Sonra koşuşturma başlar vs vs vs..


Filmi izlemeyenler ve izlemek isteyenler bundan sonrasını okumasınlar lütfen!!

Sen o kadar besle büyüt sonra bir anda hepsini yok et!! Zaten kimin kimden gizli iş yaptığı belli değil. Neyse film bunun üzerine kurulduğu için hadi kabul edelim. Miras ne ya? Jason kaçmıştı, bu da ona benzedi, isyan etti benzetmesi mi?? Neyse onu da geçeyim, Bourne ismi olmazsa nasıl bu kadar sükse yapacak film!

Adamın zekası yetmiyormuş bile programa girmeye!! Adam bulamadılar diye almışlar. Çok hayal kırıklığına uğradım. Ben bu adamlar, özel, seçilmiş, çok zeki, cesur vs vs sanıyordum. Sen kahramını en başta yerden yere vur. Oldu mu şimdi?

Bir de sanırım izlediğim en uzun "motorsiklet tepesinde kovalama sahnesi" bu film de idi. Bitmedi, bitemedi. En heyecanlı sahnesi sanırım oydu ama o da artık biri ölsün yeter dedirtti. Bir de o düşmeye, o sürtünmeye senin üstündeki pantolonun ipliği kalmaz, bacağın durumunu söylemiyorum bile!! Abla sanki ayağı kaymış düşmüş gibi, totosunu tuttu sadece..



Bir de sanırım bu film de burada bitmedi, yeni bir aşk başlamış olması da muhtemel ama devamı gelir benden söylemesi..

Bourne serisine saygımdan öneremeyeceğim..

IMDB Puanı: 6.9

5 yorum:

  1. Bourne serisini severim ama bunu pek tavsiye etmiyorlar senin gibi. olmamış sanırım. zaten Matt Damon olmadan nasıl olacak aklım ermemişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri tuttu, aman suyundan da faydalanalım mantığı işte :) Olmamış, hiç olmamış..

      Sil
    2. evet öyle görünüyor :)

      Sil
  2. Ya ben serinin 3.sünde patlamıştım. Hiç sarmadı! Ama ilk ikisine ölmüştüm!! Buna da gitmemek lazım. Saygımdan yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmeeee!! :)) Ben anlatırım sana yukarıda yazdığımdan fazla bişi yok zaten :))

      Sil