22 Eylül 2012 Cumartesi

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer - Güneşin Karanlığında

Yönetmen : Brad Furman
2011 - ABD
Suç, Dram, Gerilim



Mick Haller (Matthew McConaughey) Lincoln marka arabasını ofisi olarak kullanan, genellikle önemsiz suçlar işlemiş (neye göre önemsiz?) serseriler ve suçluların davalarını savunmuş, onları kısa yoldan dışarı çıkarmasıyla o çevrede ünlü başarılı bir avukattır.

 


Ünlü, zengin bir playboy'umuz Louis Roulet ( Ryan Phillippe) cinayetle suçlanmaktadır. Kendisini savunması için Mick'i tutmak ister. Mick karşılığında alacağı paranın büyüklüğü ile gözleri kamaşarak bu davaya atlar, fakat işler umduğu gibi gitmez.

Aslında Mick'in en çok korktuğu şey suçluları dışarı çıkartmasının aksine, masum birisini içeri atmak. En büyük korkusu başına gelmek üzere.



Çok umudum olmadan başladığım ama sonrasında çok sürükleyici bir şekilde devam eden bir film oldu. Matthew McConaughey karizmatik ve zeki avukat rolünü gerçekten çok başarılı bir şekilde oynamış. Temiz, iyi, adalete bağlı bir avukat beklemeyin ama ona kötü biri de diyemezsiniz. Herkesin kafasında kendine göre br adalet sistemi vardır zaten, bu suçludur, değildir, bunun cezası budur diye.


Şunu da belirteyim "Güneşin Karanlığında" ne demek Allah aşkına?? Filmin hangi kısmı size bu isim için ilham verdi? Kim çeviriyor bu filmlerin isimlerini kendisi ile tanışmak istiyorum!!
Filmimiz Michael Connelly'nin kitabından uyarlama, (Kitabın ismi de Güneşin Karanlığında olarak çevrilmiş, nereden ilham alındığı belli oldu, o da saçma ya neyse) Kitabı okumadığım için o kısım hakkında yorum yapamayacağım ama araştırdığım kadarı ile güzel bir uyarla imiş. Konuyu beğenirseniz aslında önce kitabını okumak sanırım daha mantıklı olur.

Ben izlediğim için pişmanlık duymadım, aktı gitti film ve müzikleri de bir harikaydı. Eee her gün karşımıza böyle karizma adamlar çıkmıyor tabi, seyrine doyum olmadı.


IMDB Puanı: 7.3

7 yorum:

  1. izlemedim.
    izleyebilirim.
    :)
    evet adam öle doğru.
    :)
    ya sen az mı film izliyon yoksa hepsini yazmıyon mu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye değer :)
      Her gün 1 film kesin izlerim ama seçerek yazıyorum.İyi filmleri yazmaya çalışıyorum daha çok. Ama bu ara boşladım kabul ediyorum :)))) Liste de yazılacak filmler birikti aslında, biraz tembel oldum sanırım :)

      Sil
    2. Ya iki gün önce aldım filmi izleyeceğim yakında. iyi denk gelmiş :) izlediğimde yorumumu yazacağım buraya :)

      Sil
    3. Bekliyorum :)

      Sil
    4. M. Connelly çok sevdiğim bir yazar. romanları çok akıcıdır. bu bakımda uyarlama olarak vasat fakat romandan bağımsız olarak değerlendirirsek hiç fena değil. (romanı okumadım ama yazarın tüm kitapları çok iyidir) hikaye sürükleyici ama ben oyuncu ve oyunculukları çok sevemedim. Amerikan adalet sistemi hep çok ilgimi çekmiştir yalnız. mahkeme filmlerini çok severim.

      Filmi Güneşin Karanlığında diye çeviren arkadaşla ben de tanışmak istiyorum. söyleyecek iki çift sözüm var ona :D

      Sil
    5. Hikayenin sürükleyici olmasından kurtarıyor film zaten :))

      Sil