16 Nisan 2013 Salı

Silver Linings Playbook / Umut Işığım

Silver Linings Playbook / Umut Işığım

Yönetmen: David O. Russell
Komedi, Dram, Romantik
ABD
IMDB Puanı: 8,0


 
 Eski Tarih öğretmeni Pat (Bradley Cooper) herşeyini kaybetmiş bir adamdır. Yaşadığı kriz sonucunda mahkeme kararı ile rehabilitasyon merkezine yatırılan Pat, çıktıktan sonra hala büyük bir aşkla birbirilerine bağlı olduklarını düşündüğü eski eşi Vicky'i kazanmak ve hayatını yoluna koymak için uğraşmaktadır. Tek amacı eski karısının istediği gibi bir insan olmak olan Pat, bu sırada yine hayatında sorunlar yaşamakta olan Tiffany (Jennifer Lawrence) ile tanışır. Pat Tiffany'nin eski karısına ulaşmak için kendisine yardım etmesini beklemektedir. Tiffany'nin ise planları daha farklıdır.
 
 
 
Film de Robert De Niro'yu Pat'ın babası rolünde izliyoruz (Adını afişte görünce pek sevinmiştim) Oyunculuklar pek tabi ki çok iyi film de. O kadar iyi oyuncunun bir araya geldiği bir filmden daha azını beklemek haksızlık olur.
 
 
 
Film de 2 sorunlu karakter baş rolde ama bence sorunsuz kimse yok. Delilik böyle bir şey ise güzelmiş :) Özellikle sonsuz bir dürüstlük ile yapılan konuşmalara bayıldım. Herkesin herşeyi "pat" diye söylediği bir film. Bunun dışında güya sorunlu olanlar sadece Pat ve Tiffany ama tek tek karakterlere bakınca ben onların diğerlerinden bir farkını göremedim :) Totem manyağı baba, kocasını aldatırken evlilik müziğini çalan eski eş (bir de basılınca, git buradan diye kocasına bağırıyor!) Kardeşi ile karşılaştığında sen dibe battın ama bende böyle çıktım işte diye kendini öven abi vs vs.. Ama mükemmel aile bağları pek tabi ki..
 
 
 
Bolca klişe barındırıyor, nedense çok şaşırmadım :) Her zaman bir umut ışığı vardır diye diye tabi ki filmi güzel bitireceklerdi. Benim için şu an tünelin sonunda ki ışık bebek kakası renginde olduğundan pek etkilenemedim. Sadece Oscar ne ya diyebilirim? Tamam kötü bir film değil, izlenemez hiç değil ama Oscar ne ??
 
Şimdi ben Himym da ağlamayı başarıp, bu filmi izlerken ağlamayı bırak yer yer sinir olduysam, filmde ki aşk olsun, dram olsun beni çok etkilemediyse, hamileliğin bana verdiği yetkiye dayanarak size öyle çok dram barındıran, romantik aşk filmi beklemeyin derim... Komedisi nerede bu filmin dersen ona da cevabım ehh işte ...
 


11 yorum:

  1. Ya ben de imdb puanına kanarak izlemiştim ama bence vaktime yazık oldu. Bariz sıradan bir filmdi yaa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. imdb puanı ne yazık ki yanıltıyor bazen hepimizi. Oscar alan film puanı haliyle yüksek oluyor ama beklentileri karşılayamıyor böyle işte :)) ödül verenlerle zevklerimiz farklı galiba :))

      Sil
  2. iyi filmdi Seda.. :) sonu klişe bir şekilde bağlansa da rahatsız edici bir klişe değildi bu. aslında bu yıl en iyi film oscarına aday olan filmlerin yarısından daha iyiydi diyorum. Sefiller, Lincoln, Argo, Amour hepsini tokatlar :)) tabi bu karşılaştırmadan Silver Linings Playbook'a bayıldığım anlamı çıkmasın, diğerlerini vasat bulduğumdan böyle.. 7 küsür vermiştim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sefilleri izleyeceğim bu hafta, Amour'dan beklentim çok yüksek :) Argo'yu da yazacağım, zaten Argo benim neden Oscar aldığını hiç anlayamadığım film (Evet biliyorum aslında neden aldığını ama :)) Kötü diyemem haklısın ama ahım şahım da değildi. Şu göbekli, her şeye ağlayan halimle beni etkileyemedi ya ne diyeyim :))

      Sil
    2. Haneke seviyosan beğenirsin herhalde :) Sefiller'e de ya bayılırsın ya nefret edersin. çok yorucu ama onu söyleyeyim. çok abartılacak film değil tabi ki :) haha :))

      Sil
  3. Ortada kaldığım filmlerdendi. De Niro çok beğenirim zaten, Bradley iyidir. Bilmiyorum cidden kararsız kaldığım bir film ne iyi diyebiliyorum ne kötü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bu film hepimizin dengesini bozdu.

      Sil
  4. Sefilleri seyretmedim. Ama üstünden geçerken farkettim ki Sefiller operasının film versiyonu. Tüm diyaloglar şarkı. Amour'u seyret artık. En büyük beklentin olan filmi en sona mı saklıyosun ki? Yalnız o da ağlatmayabilir. Çarpıcı ama ağlatıyım diye uağraşılmamış. Film tam senlik o kesin. Yalnız bence güncel filmler içinde Amour dışında öteki tam senlik olan filmler şunlar :

    1- Jagten
    2- No (Gael García Bernal oynuyor :) Ameros Perros)
    3- De Rouille et d'os (Filmin tek özelliği Marion Cotillard'ın oynaması değil)
    4- Seven Psychopaths
    5- Broken
    6- Yeraltı
    7- The Perks of Being A Wallflower (Gençlik filmi ama bence seyredilmeli)
    Django'yu da beğendim ama sen bu aralar bunu seyretme :)Ben bu listeye gösterime gireli çok olmasına rağmen The Dark Rises'ı da eklerdim. Ama serisini seyrettin mi bilmiyorum.
    Not : 1,3,5,6,7'yi seyrettim. Ötekiler tahmin. Özellikle Yeraltı'da bi replik var "Sayın generalim ve kadirşinas yalakaları" diye başlayan. Devamını söylemiyorum ki seyret.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Perks of Being A Wallflower filmi o kadar uzun zamandır listemde ki ve çok çok merak ediyorum aslında. Amour konusunda neden böyle yaptım bilmiyorum hoş ben bu ara neyi, ne için ve neden yaptığımı yada yapmadığı pek bilmiyorum ya :)) Ben bugün biraz film indireyim bari. Liste için teşekkür ettim. Sen bu işi biliyorsun :))

      Sil
  5. merhabaaa
    film önerileri için çok güzel bir blog :)

    YanıtlaSil