5 Ekim 2012 Cuma

Eva

Yönetmen: Kike Maíllo
Dram, Fantastik, Bilim Kurgu
2011 - İspanya

 

Alex (Daniel Brühl) 10 yıl önce herşeyi bırakıp gittiği okuluna tekrar geri döner ve yarım bıraktığı çocuk robot işini bitirmek üzere çalışmaya başlar. Çocuk robot için duygusal zeka arayışında iken Eva (Claudia Vega) ile karşılaşır. Sonrasında Eva'nın eski aşkı (unutmadığı aşkı demek daha doğru olur) Lana (Marta Etura) ve kardeşi David'in (Alberto Ammann) kızları olduğunu öğrenir. Alex işini ve Lanayı bıraktıktan sonra, Lana Alex'in kardeşi ile evlenmiştir.



Alex ve Eva arasında özel bir bağ oluşur ve çok iyi anlaşırlar. Alex çocuk robot için aradığı "özel çocuk" profili için Eva'nın çok uygun olduğunu düşünmektedir. Eva farklı bir çocuk.



Film boyunca Alex'in neden gittiğini pek anlayamadığımızı söylemeliyim. Eva film olarak bilim kurgu öğelerini tabi ki taşırken, içerdiği duygusallık ve dram yüzünden bildiğimiz bilim kurgu filmlerinden daha farklı bir yerde bence.

Filmin geçtiği yıl 2041. Uçan arabalardan ziyade dünya'yı bildiğimiz gibi bulduğuma sevindim :) Görseller beni etkiledi. Özellikle duygusal zekanın yaratılış kısmı. Filmi biraz yavaş ilerliyor bulabilirsiniz, bir yerden sonra ne olacak duygusu da sarıyor.

Ve filmin kilit cümlesi ; "Gözlerini kapattığında ne görüyorsun?"

Birşeyleri yaratma tutkumuz ortada..Robotların bizim için anlamı ne? İnsanoğlunun kontrol edebilme tutkusunun bir ürünü mü? Peki onlara yüklediğimiz anlamlar?

Ben filmi sevmedim diyemeyeceğim ama arada kaldığımı da belirtmem gerekiyor. Standart bir bilim kurgu olmaması bence iyiye işaret.. Farklı şeyler izlemek keyifli.

IMDB Puanı: 6.5

6 yorum:

  1. Çocuk robot fikri Spielberg2in Yapay Zeka'sını akla getiriyor hemen ancak onun dışında tamamen farklı filmler görünen o. not ettim bir kenara izlerim mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesnlikle çok farklı. Ama izlenmez diyemem, bir ara bakarsın :)

      Sil
  2. ne ilginç konuymuş. izlerim.
    bu hafta çok önemli filmler yok vizyonda.
    takip, striptiz var. soderbergh.
    moonrise kingdom hala yılın filmi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moonrise Kingdom'u hala izlemedim. To Rome with Love gelmiş, onu bekliyordum bende heyecanla.

      Sil
  3. yazdım ya.
    :)
    bi de dredd.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum :) Ama izlemedim hala :(

      Sil