28 Mart 2013 Perşembe

Happy Birthday...

Bugün bloğumun 1. senesi doldu.

Tam 1 sene önce, en sevdiğim filmi yazarak başlayan blog yazma maceram, arada aksamalar olsa da devam ediyor ve umarım daha uzun yıllar devam eder..

Giriş yazısı bile yazmadan bir filmi yazarak başlamışım. 1 senenin sonunda bir giriş yazısını hak etti artık sanırım :)

Ben eleştirmen değilim, sinema ile ilgili bir bölümden mezunda değilim, bu blog sadece çok sevdiğim filmleri, kendi yorumum ile paylaşmak için açıldı. Vizyona giren her filme koşmam, sevmediğim tarzlar, asla izlemem dediğim filmler var. Daha çok izlerken düşüneceğim filmleri seviyorum. Bazı yönetmenlere özel bir sevgim var, bir de eski yada pek duyulmamış filmleri bulup izlemeyi, festival filmlerini özellikle tercih ederim. Her izlediğim filmi de yazmıyorum, gerçekten üzerine söyleyecek bir şeylerim olduğu filmleri, bu film izlenmeli dediklerimi yazmayı tercih ediyorum.

Son zamanlarda fazla yazamıyorum, çünkü film izleyemiyorum. Ben film izlerken / kitap okurken kendimi tam anlamıyla verebilmeyi isterim. Son zamanlarda bu pek mümkün olamadı. Bu yüzden de buraya yazmayı tercih ettiğim filmleri izleyemedim. Listem boynu bükük beni bekliyor.. Hazır 1. sene yazımı yazarken sebebini de açıklayayım, sizlerle paylaşmış olayım.

Yaklaşık 5 aylık hamileyim. Yeni yeni kendini gösteren minicik bir karnım ve daha karnımdayken canıma okumayı başaran küçük bir kız var!! Geçen hafta How I Met Your Mother'ı izlerken bile ağlamayı başardım dersem, neden film izleyemediğimi de anlarsınız sanırım. Bu bünye bu ara pek Haneke falan izlemeyi kaldıramıyor... En sevdiğim yemeğe bile bulanan midem sonucu zaten gerilimmiş, korkuymuş, kan revanmış, savaş filmiymiş izlememin imkanı yok.. Evet bu aralar en yakın arkadaşım banyodaki klozet :)

Olmuş 5 ay, bir kendine gel hormon denen lanet şey, kendine gel ey mide benim canım pizza istiyor diyerek hızlıca geri döneceğimi ve bu akşam Amour izleyerek mevzuya hızlı bir giriş yapacağımı da bildiririm..

Beni takip ettiğiniz, yorum yazdığınız, okuduğunuz için ise çok çok teşekkür ederim...