31 Mayıs 2012 Perşembe

Young Adult

Young Adult

Yönetmen: Jason Reitman
Yapım: 2011
Komedi, Dram


Mavis Gray ( Charlize Theron ) eşinden boşanmış, kurgu yazarı olarak çalışan orta yaşa gelmiş bir kadın. Bir gün mailine düşün bir e-posta sonucunda eski sevgilisi ile aşkını alevlendirme umudu ile doğduğu kasabaya geri dönüyor.

Mavis herşeyden önce depresif bir karakter, sağlıksız beslenmesi, özensiz yaşamı, alkol alışkanlığı, sorumsuzluğu ile kesinlikle bu kadının hayatı toparlanmalı diyorsunuz izlerken. Kendine güveni tam aslında, kimseyi umursamayan tuhaf halleri var. Ben çıktım bu kasabadan, siz kaldınız, ben harikayım düşüncesinde, buna etrafındakileri mi inandırmaya çalışıyor yoksa kendisini mi orasını filmi izledikçe buluyorsunuz.


Hayatının harika olduğunu görmesi gerekiyor belki de Mavis'in, kendini kasabadakilerden bir nebze üstün gördüğünü bile hissediyorsunuz izlerken. Lisede çok popüler olan Mavis yenilgiyi kabul edemiyor.


Hangi kadın, aşkını geri kazanmak için kasabaya geri döndüğü eski sevgilisi, karısına aşk dolu bakarken bu nefret bakışını atmaz ki : )

Sadece Matt ve Matt'ın kız kardeşi ile iletişim kurabilmesi de ilginç. Onlar da zaten kendisine hayran iki insan.


Film komedi değil bence, dram da değil. Yeri neresidir bilemedim. Orta yaşa gelmiş bir kadının, yaşlandığını, başarısızlığını kabul edememesi, eski küçük ve küçümsediği kasabasında çok popüler olduğu günleri özlemesi, kendini yeniden harika hissetmek için çabası diyebiliriz belki.

Çok bayılarak izlemedim ama yine de izlenmez diyemem. Konu size ilginç gelebilir. Size kalmış.

IMDB Puanı: 6.6

1 yorum: